Menu Sluiten

Over fredoTekst

Graag stel ik mijzelf even aan u voor. Mijn naam is Morene de Frel, tekstschrijver onder de naam FredoTekst. Na mijn studie Communicatiemanagement aan de Hogeschool van Utrecht heb ik me vanuit verschillende invalshoeken met het schrijven van teksten bezig gehouden. Met mijn communicatie-achtergrond weet ik veel van communicatieplannen en -middelen. Kennis die goed van pas komt bij het schrijven van teksten. Ik heb veel ervaring opgedaan met het vertalen van ingewikkelde informatie tot begrijpelijke en goed leesbare teksten.

Oprichting FredoTekst

In 2010 richtte ik FredoTekst op. Schrijven is al sinds mijn jeugd een grote passie van mij. Als tekstschrijver heb ik een gezonde dosis nieuwsgierigheid en oprechte interesse. Daarom schrijf ik over uiteenlopende onderwerpen voor diverse opdrachtgevers.

Webredacteur Rijksoverheid.nl

Naast mijn werk als zelfstandig tekstschrijver werk ik sinds 2001 bij de Rijksoverheid. Sinds 2009 als webredacteur voor de website Rijksoverheid.nl. Ik schrijf voor de ministeries van Binnenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie en Algemene Zaken. Het vertalen van ingewikkelde beleidsteksten naar gewone mensentaal. Dat is hierbij de kunst. Wetgeving van de Rijksoverheid moet begrijpelijk zijn voor de doelgroepen waarop het van toepassing is.

Schrijven voor vindbaarheid (SEO)

Samen met enkele andere collega’s heb ik aan de wieg gestaan van webvertising binnen de Rijksoverheid. Vindbaarheid (zowel organisch als betaald) heeft hier altijd een belangrijk onderdeel van gevormd. Ik weet hoe websites goed gevonden worden door zoekmachines, zoals Google. Door slim om te gaan met de opbouw van webteksten, wordt uw website beter gevonden. Ik houd bij het schrijven van prettig leesbare webteksten rekening met de regels rondom zoekmachineoptimalisatie (SEO).